Start – Vålerenga 1-2: Ikke la VAR ta fra oss det øyeblikket!

Kjenner du den følelsen?

Når ballen går i mål. Følelsen av en slags eksplosiv glede iblandet litt eufori, triumf, oss sammen mot alle de andre rundt oss. Det er følelsen av å vinne matchen på overtid på bortebane etter å ha kommet tilbake fra å ligge under.

Hadde det vært i Eliteserien måtte vi i stedet ha lurt på om VAR fant en offside eller et frispark i forkant. Hvem var ballen innom? Hvem løp hvor? Spratt ballen noe rart sted? Og hvor langt tilbake velger de å granske? Var det noen i offside når Bjørdal skjøt, og isåfall spiller det noen rolle?

Gledesøyeblikket blir satt på hold. Også, hvis overformynderiet etter flere minutters granskning finner ut at ingen tåspisser har brutt loven, så peker dommer på midtstirkelen. Og man kan tillate seg en litt YES! Vi vant! Men da er det store øyeblikket passert.

Det hadde fortsatt vært dritgøy å vinne, men VAR hadde tatt fra oss den opplevelsen. Og ja, dommerne misset et tilbakespill tidligere, og vi kan lese i avisen at noen “raser mot dommerne” slik annonseklikk-finansierte medier alltid gjør. Men det er ikke verdt å miste det øyeblikket for at vi KANSKJE kunne fått et indirekte frispark tidligere i kampen. Det er bedre å ta tak i sin egen skjebne å avgjøre sjøl. Hvem er vi til å klage på dommerne uansett, når Håkans misser på åpent mål der i 2. omgang?

Nesten 2000 Vålerenga-fans som går amok i gledesrus på bortebane mens sørlendingene griner. Gi meg dette rett i åra hver eneste helg. Jeg vil faen ikke rykke opp.

Bare for å ta det negative fra tribunen ganske raskt: Arrangementet til IK Start står til stryk. Det er et fuckings breddearrangement. Ok det er kanskje positivt med effektivt innslipp, men det er jo merkelig at man åpner en inngang også bare slipper man folk inn uten å sjekke billett eller noe. Tommel opp der, tror jeg? Men 2000 personer som står i solsteika i to timer, også er det en kiosk bemannet av tre fjortenåringer? Flere fikk illebefinnende pga varmen, og arenaspeaker, som hørtes ut som en bablende prest, oppfordret folk til å gå ut bak stadion for å kjøle seg ned. Wow, ok. Takk for tiltaket. Kanskje det amerikanske eierskapet kan gjøre noe for dem allikevel. De klarer i alle fall å drive kiosker der borte. Det er også spenstig at de klarer å trykke på feil knapp og spille av en feilaktig melding om rasisme via speakeranlegget.

Ellers: Bluss på banen gir vi så jævlig faen i. Folk MÅ gi faen i å kaste ting. Å kaste bluss er helt sjukt, flasker og andre ting er ikke stort bedre. Det handler om en manglende respekt for de som er utpå der. Det er deres arbeidsplass, og de er på jobb for oss. De skal ikke måtte stå og lure på om de får noe i huet fordi gjengen bak dem er uenige i en dommeravgjørelse.

Og: Den slossegreia er bare flau. Finn likesinnede utenfor stadion en plass, drit i å holde på sånn inne på stadion. Det dere gjør er bare flaut for oss alle, og dere har nå sikret at 90% av alle medieoppslag om denne supportermessige og sportslige triumfen handler om deres teite egotripp. Det er ikke i nærheten så kult som dere tror det er.

Også matchen da:

Litt bange anelser hadde jeg før denne. Jeg hadde trua på seier, men det ville ikke bli lett. Og det ble det heller ikke. Start plukker det aller meste av poengene sine på hjemmebane, og har nye eiere. Vi var i en god stim som ble avbrutt av ferie, og har nå en del nye ansikter i troppen. Spenstig å hive inn Sebastian Jarl til debut fra start i midtforsvaret etter typ en trening. Det viste seg å være rett.

I første omgang er vi rett og slett på etterskudd i store deler av kampen, og må trekke ned tempoet med å hale ut tida litt. Sjøeng var enorm. Flere store redninger, og setter også igang Jones alene med keeper når Start står høyt. Vi har en del farligheter, men Start var best. I andre omgang er vi litt mer med i perioder, men det er ikke ufortjent at Start tar ledelsen synes jeg. Men så stepper gutta opp gamet, og det trippelbyttet med Lange, Brajanac og Thorvaldsen inn gjør susen. Thorvaldsen var fabelaktig, og Brajanac ser ut til å være the real deal på topp. Nå har vi skikkelig konkurranse i laget. Lange var også positiv. Men til slutt er det de erfarne som det: Juklerød, Bjørdal og Strand. 0-1 blir til 2-1 og vi har fått en kanonstart på høstjakta.

3 stjerner – Magnus Sjøeng
Holder oss inne i kampen med flere store redninger, og har også flere farlige utspill da Start står høyt. God kamp og en viktig bidragsyter til tre poeng.

2 stjerner – Henrik Bjørdal
Er vår viktigste spiller, og viser det her. Jobber utrettelig hele kampen og er med å bære laget når vi sliter. Tar løp på løp og får til slutt betalt med utligningen. Har skuddet som ender i blokka før Strand setter 2-1.

1 stjerne – Sebastian Jarl
Denne kunne gått til flere, bla Juklerød som tross alt slår begge innleggene som ender i mål, men vi faller ned på vår nye mann som har en meget god debut. Et par minusinvolveringer kanskje, men er veldig mye involvert. Duellsterk, bevegelig og fysisk stor. Fra Oslo og er Vålerenga-fan. Ser ut som en kanonsignering.

3 kommentars på “Start – Vålerenga 1-2: Ikke la VAR ta fra oss det øyeblikket!

  • 21. juli 2024 i 15:43
    Permalink

    Korrekt det du skriver om seieren som blir overskygget av dårlige oppslag, men selv klarer du å starte med å kritisere VAR istedet for å hylle laget 😉😉. Er det det man kaller “god dag mann økseskaft”?
    Ellers enig i alt🙂

    Svar
    • 22. juli 2024 i 11:16
      Permalink

      Det er aldri feil å kritisere VAR

      Svar
  • 23. juli 2024 i 11:37
    Permalink

    Slutt å mase om VAR! Vi har fått med oss hva dere mener – la oss komme oss videre! Vi er i Obos – det er ikke VAR her. La Kanari og Kjernen drite seg ut istedenfor..

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *