Vålerenga – Ranheim 3-1: Ny sliteseier, Enga på topp!

Etter at Ranheim tapte for oss 1. juni har de spilt fire kamper. Uavgjort mot Mjøndalen også tre strake seire over Raufoss, Aalesund og Sogndal. Sist en sterk 3-0 seier. Backet av en skokk Norway Cup-unger hadde de nok planer om å ødelegge bursdagsfesten, men det så nesten ut som de skulle gjøre det også. Ranheim var best i banespillet i 1. omgang og hadde en ball i nota, men den ble takk og lov annulert. Sjøeng sto ganske bra. Vi var litt slurvete synes jeg, men skapte allikevel noen svære sjanser som bla Brajanac burde satt. Da er det ekstra digg når jarlen av Kjelsås setter 1-0.

Alt i alt ligner kampen ganske mye på den forrige. Sliter i første omgang, før vi virkelig får opp dampen i 2. Her er det mange som utmerker seg positivt, men totalt sett vil jeg si Ambina var klasse. Han bidro bra i omgang også, men i 2. er han overlegen. Vinner ball etter ball, løper mot mostandere, hvis han mister ballen så kjemper han som en løve og vinner den tilbake i neste moment. Samtidig er han med å vende spillet og starte gode angrep. Han har hatt en enorm utvikling og seiler nå opp som soleklar i startellveren.

Både Riisnæs og Jones sleit i første omgang, men når vi får litt mer rom og spillemessig overtak i 2. omgang så leverer de en scoring begge to. Riisnæs et fint skudd med høyrefoten, og Jones på hodet pent assistert av Bjørdal som fort kunne fått en stjerne i dag.

Men stjernene blir som følger:

3 stjerner – Sebastian Jarl
En midtstopper som også er en offensiv trussel, og viser det med å score et superviktig ledermål i dag, på et tidspunkt vi virkelig trengte noe i kampen. Synes han er duellsterk og entusiastisk og en veldig fin makker for Kiil Olsen.

2 stjerner – Brice Ambina
Midtbanesliter som virkelig tar for seg nå. Involvert i fryktelig mye og det aller meste er plussinvolveringer.

1 stjerne – Carl Lange
Som vanlig kunne denne gått til flere, blant annet Bjørdal, Sjøeng, Riisnæs, Kiil Olsen for eks. Men valget faller på Lange, som viser fine, kreative takter og som fort kunne fått seg en assist. Litt minus for Moldesveisen, men det får gå inntil videre. (Innser også nå at han faktisk HADDE en assist! – Redigert)

2 kommentars på “Vålerenga – Ranheim 3-1: Ny sliteseier, Enga på topp!

  • 30. juli 2024 i 06:37
    Permalink

    Lange med assistc til Riisnæs

    Svar
    • 2. august 2024 i 06:51
      Permalink

      Jepp. En av de beste assistene jeg noen gang har sett.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *