Vålerenga – Raufoss 3-0: Stø kurs fremad!

Dette laget hører hjemme en divisjon over – men det er mange kamper igjen

“Enga på topp” synger vi, og nå ser det virkelig lyst ut etter at nesten alle de andre resultatene gikk vår vei. Vi ligger nå fem poeng foran Bryne på andreplass og syv poeng foran Moss.

Det var ikke særlig tvil om hvordan det skulle ende heller. Vi mer eller mindre rundspiller Raufoss i 90 og burde scoret langt fler, særlig i første omgang hvor vi får se at Vålerenga er litt ineffektive, men også hvorfor flere mener Raufoss har obosligaens beste keeper.

Bjørdal måtte mane fram sin indre Zidane etter å ha spilt vegg med Lange for å få hull på byllen. Vi burde ledet med mye mer til pause.

I 2. omgang har obosligaens beste keeper abdisert, og Brajanac får endelig scoringen sin etter å ha laget vei i vellinga inne i straffeområdet – fint innlegg av Hedenstad (?) så det ut til. Ballen dupper ned rett foran keeper.

Jeg synes gutta slipper seg litt ned utover, og Sjøeng må varte opp med en kanonredning før å hindre 2-0, før Rijks kommer innpå og setter 3-0 etter nok en svak inngripen av Obosligaens etter sigende beste keeper.

Er litt vanskelig å skrive noe revolusjonerende om denne kampen, vi vinner 3-0 på en ganske grei dag da ingen er spesielt svake. Men backrekka har bra kontroll og bidrar offensivt, midtbanetrioen med Bjørdal, Ambina og Strand er veldig gode – og 2 av 3 spisser scorer.

Må vel være greit det? Nå er det en tur til Levanger, før alle kluter settes inn i neste hjemmekamp mot Lyn. Den SKAL vinnes på banen og tribunen.

3 stjerner – Henrik Bjørdal
Scorer det første, og burde scoret et par til. Involvert i utrolig mye og tar også den defensive jobben. Beste spilleren i obosligaen?

2 stjerner: – Fidel Brice Ambina
Stor i dag, plager midtbanespillerne til Raufoss hele veien. Dekker rom, snapper ballen, starter angrep. Holder det enkelt, men effektivt ispedd noen fine finter her og der.

1 stjerne: – Aaron Kiil Olsen
Stålkontroll bakover sammen med Jarl. Bruker farta til å avskjære og snappe ballen mange ganger.