Levanger – Vålerenga 1-4: Opprykkstoget ruller

I 10 graders regnvær, på hva som så ut som OBOSLigaens dårligste kunstgressmatte fortsetter Vålerenga veien tilbake. Levanger var i det gavmilde hjørnet og ga oss flere store sjanser, hvor vi på langt nær var effektive. Men vi var effektive nok.

Levanger er ett lag vi skal slå 11 av 10 ganger. Men hvor ofte har vi ikke gått inn mot slike kamper for så å spille som hodeløse kyllinger?
Hvor ofte har vi opp igjennom åra vært “De hjelpesløses hjelper”? Men ikke i dag. Vi har lagt en tydelig plan og gjennomfører den fra start og frem til vi bytter oss litt ut av det.

Før denne kampen var følgende spillere i fare for å stå over derbyet neste lørdag om de fikk kort:
Ambina, Kiil Olsen, Jarl og Borchgrevink.
Alle de fire startet kampen og det var garantert flere enn meg som fryktet gule kort der oppe kunne ødelagt mye inn mot neste lørdag. Heldigvis holder spillerne hodet kaldt og vi bytter også strategisk ut flere av disse når kampen er avgjort. Nydelig game management.

Det hører med til sjeldenhetene at vi hyller folkene på bakrommet, men i denne kampen hadde vi en god plan. Vi viste tydeligvis om Levanger sine svakheter og styrker. Vi tok ut de farlige våpnene deres, som å for eksempel ikke gi de innkast på offensiv banehalvdel. Levanger har skapt mange sjanser og scoret flere mål etter lange innkast. Etter 35 minutter fikk de det eneste lange innkastet vi tillot dem å få. Detaljer vinner fotballkamper og vi har gode folk som leverer gode analyser. Så er det jo da fint at spillerne gjennomfører planen så til de grader.

Nå skal ikke jeg si at det er riktig å spille Brajanac for Rijks som spiss, men akkurat i dag er det vanskelig å argumentere for at det var feil valg. Så får vi heller glede oss over at vi har flere gode spisser som alle kan levere mål. I forsvaret, så er nå Kiil Olsen og Jarl de som skal spille og starte, ingen diskusjon. Men bortsett fra det, så har vi god om ikke dobbel dekning på alle plassene. Og det vil alltid være gode spillere som må sitte på benken og da er det opp til trenerteamet og holde alle varme og fornøyde.

Vi er Vålerenga, vi skal prege kampen. Vi skal styre kampen og vi skal vinne kampen. Men det er ikke bare å møte opp og hente tre poeng, man må gjøre jobben og man må gjøre drittarbeidet. Det vil alltid være spillere på laget som gjør gode prestasjoner uten at de blir nevnt av oss. Antageligvis hadde Borch fortjent en stjerne eller flere. Petter Strand er tredje sist på mange baller som kunne blitt farlige. Han er den som vinner hodeduellen som setter opp Jones. Sekvensen der Lange spiller til Strand som flikker ballen tilbake til Lange i rom før sistnevnte slår inn til en totalt umarkert Brajanac er bare vakkert.

At vi bytter oss litt ut av stilen er forståelig og helt riktig. Det er ingen grunn til å ofre et gult kort på for eksempel Ambina eller Jarl for å vinne 0-4 fremfor 1-4. Vi har alle markert av neste lørdag i kalenderen. Kampen mot sossene skal vinnes. Vi vil se spillere som spiller for drakta, for logoen og for fansen. Lyn rykker ikke opp, dette blir siste møte på flere år, og det forventes at spillerne legger igjen alt, absolutt alt som trengs.

Og nå, stjerner:
3 stjerner – Muamer Brajanac
Starter kampen påskrudd og setter en tidlig kasse. Scorer ikke noen spektakulære mål, men er der han skal være og scorer hattrick. Burde egentlig hatt flere mål også. Helt greit, vi sparer de til lørdagen.

2 stjerner – Jones El-Abdellaoui
Har farlige innlegg, blant annet det som Brajanac scorer på i kampens første minutt. Er på rett sted når Petter Strand vinner en hodeduell, drar av forsvaret og setter ballen i lengste hjørnet. Feirer med en nydelig “Sleeper”-feiring.

1 stjerne – Carl Lange
Han bare vil ha ball, mye og hele tiden. Er utrolig mye involvert og spiller de andre rundt seg gode. Den nevnte sekvensen med Petter Strand er vakker.

Èn kommentar på “Levanger – Vålerenga 1-4: Opprykkstoget ruller

  • 23. august 2024 i 23:12
    Permalink

    Bra oppsummert👍

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *