Vålerenga – Åsane 5-0: Lett som en plett

Ni på rad!

Etter å ha vært på ferie og måttet sett derbyet på en laptop kl 9 morran på et hotell (med øl) også hjemkomst midt i et lansdlagsopphold var det fint å være tilbake. For en Vålerenga-helg! På fredag gikk iskrigerne, litt tunge i bena etter hard forsesongstrening, ut på isen på et utsolgt Jordal Amfi og malte Frisk-Asker i senk. Det ble 5-2, og tre poeng av nykommeren Stian Kaltrud Nystuen. Deretter var det baseball-debut for meg på Rud i Bærum hvor ØHIL Royals abdiserte for Vålerenga, da gutta i lyseblått for anledningen vant 12-1 og 15-2. Begge kamper ble avsluttet i 7. inning. Og nå på mandag var det altså full overkjøring da Vålerenga overkjørte Åsane.

Taggerns fem cents: 5-0. Spilt 22 kamper. Vunnet 16. +38 i målforskjell. Scora 18 på de siste fem kampene. Sluppet inn 3. Har ikke tapt siden 16.mai. Tre spillere med sju eller flere mål. Altså, dette laget bare stråler selvtillit.

Vi bare vet at vi vinner neste kamp, og at det blir overbevisende. Mens motstanderne (haha, motstand!) ser ut som lam på vei til slaktebenken. Som sidemannen sa: det burde vært lov å kaste inn håndkleet også i fotball. Så slipper de å lide. Og det gjelder ikke bare Aalesund in disguise, eller Åsane som de kalles, med stakkars party-Barmen som kaptein. Det gjelder et hvilket som helst Obos-lag vi møter. Hei, du har akkurat møtt Vålerenga, og derfor er du sår i i stumpen. Selv når selvtillit tipper over i arroganse hos et par av våre spillere og det forutsigbart ender i balltap redder vi det bare inn. Selv når motstander vinner duellen en sjelden gang blir situasjonen tatt kontroll på.

Akkurat nå kjenner jeg ingen frykt når vi spiller fotballkamp. Det er to ting som kan være festbrems: at spillerne blir for cocky og at en av våre midtstoppere blir skada. Jeg er ikke bekymra for noen av delene. Den store kampen blir mot FFK, da skal vi få testa oss ordentlig. Og fremdeles kan vel det skjukeste skje: vi slår bøfla i cupfinalen. Og de rykker ned. Det er faktisk ganske fint å være Vålerenga nå.

Når taggern er fornøyd så er jeg fornøyd. Det er vanskelig å skrive å mye meningsfylt om en kamp hvor det er bare ett lag på banen, men: Grunnen til at det er kun ett lag på banen er fordi gutta ikke jukser eller slapper av. Ambina la ned nok en kjempejobb på midtbanen sammen med Petter Strand og Carl Lange. Backene kommer på løp og spiller ivrig vegg og slår inn, mens midtstopperne fungerer som quarterbacker hele veien. Og på topp er Brajanac en konstant trussel.

Samtidig avgir Bryne og Moss poeng, slik at ledelsen ned til 3. plassen nå er 11 poeng. Vi står med +38 i målforskjell.

Det er bare å glede seg til fortsettelsen denne høsten, med damene i Champions League-spill mot Anderlecht de neste to onsdagene, etterhvert kvartfinale i cupen mot Fredrikstad, og masse hockey.

Stjerner:

3 stjerner – Muamar Brajanac
Stor og sterk, trivdes godt innenfor 16 mot et Åsane-lag som ikke bød på de helt store utfordringene. To scoringer, ikke ett mål for lite.

2 stjerner – Petter Strand
Duracellkaninen som aldri slutter å løpe. Samarbeidet med Ambina sitter nå, og Ambina burde egentlig også hatt stjerne. Strand får seg en fin scoring.

1 stjerne – Jones El-Abdellaoui
Konstant farlig på kanten, får seg nok en scoring. Lagets toppscorer med ti mål.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *