Vålerenga – Egersunds IK 4-0: Seriemestere

Seriemester i en liga vi aldri ønsker oss tilbake til.
Etter forrige runde var vi klare for opprykk, etter denne kampen er vi seriemestere i Obosligaen 2024. Takk og farvel, la oss flytte ut og opp fra denne ligaen og aldri se oss tilbake.

Hvis man bare ser på resultatet i denne kampen, så ser det ut til at Vålerenga kjørte over Egersund og vant enkelt. Ser man litt bak resultatet, så var Egersund fryktelig nærme å ta ledelsen med et skudd som gikk på innsiden av tverrliggeren. Hadde vi fått 0-1 i ræva der, så hadde Egersund garantert lagt alle mann i forsvar og forsøkt seg med alt mulig shit housery for å drøye tiden og få oss ut av fatning. Hva betyr så dette? Egentlig ingenting, vi har marginene på vår side og kjører enkelt over dem. Marginer er noe man skaper selv. Det har vi skrevet om igjen og igjen her. Men mye av det spillet vi så i dag holder ikke mål, det er ikke bra nok mot bedre lag i Eliteserien. Der blir vi MYE hardere straffet på dårlige utspill, dårlige pasninger og tvilsomt forsvarsspill. Poenget er at selv om vi vinner serien vi er i nå, så må vi også forsterke stallen. Det ser alle.

Selve kampen ble etter hvert en rolig dag på jobb der alle i kongeblå drakt bare kosa seg. Vi fikk brukt store deler av benken og gitt spilletid til flere unge spillere.

Når vi velger å bare gi stjerner til 3 spillere, så vil det alltid være flere spillere vi mener var i skorpa rundt å få stjerner. Og vi lever veldig godt med at våre lesere kanskje så andre spillere også fortjene stjerner.

Petter Strand kunne som vanlig omtrent fått minst 1 stjerne bare på all løpinga han legger ned. Han har også en fin fin stuss til Brajanac på målet, en stuss som faktisk så ut som kom frem dit Petter ønsket.

Ambina var noe mer nøytral i dag, men han er en veldig viktig spiller å ha som ballfordeler og i gjenvinning av ball.

Jones El-Abdellaoui har nok hatt bedre kamper, men scorer ett mål litt ut av ingenting når han setter ballen mellom beina på keeper fra skrått hold.

Etter litt diskusjon havnet vi på følgende stjerner:

3 stjerner – Aron Kiil-Olsen
Forsvarsjef som vinner det meste i lufta og i tillegg løper opp den ene kontringa etter den andre. Denne kampen kunne fort gått annerledes uten han i forsvaret.

2 stjerner – Henrik Bjørdal
Bjørdal startet kampen lekent med gjennomspill og lobber inn bak forsvaret. Kunne fort hatt noen målgivende på de pasningene.

1 stjerne – Muamer Brajanac
Scorer et krangle mål og har målgivende på Bjørdal sitt mål. Kunne med litt flaks scoret både to og tre mål. Føler han ofte blir litt aleine og får litt lite baller å jobbe med, men i denne kampen jobbet han hardt på alle sjansene han fikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *