Moss – Vålerenga 0-2: 9 ubeseiret på rad

På en stadion som rett og slett ikke kan være bra nok, selv for OBOSligaen, så forlenger Vålerenga rekken av ubeseirede kamper til ni på rad. Men det kunne gått annerledes om vi hadde feilberegnet enda litt dårligere på gresset på Melløs.

Melløs Stadion
Bortefeltet er vel like dårlig som kikkertsvingen på Nadderud. Hvis man ønsker å se kampen, burde man antageligvis velge en annet sted å se kampen fra. Hvis Moss skal opp ett nivå, så må kommunen ta ansvar og virkelig pusse opp eller aller helst bygge en ny og skikkelig stadion.
Jeg tror ikke Moss henger med hele veien og rykker opp, men selv i OBOS, så er ikke dette bra nok. Gressmatta ser veldig fin ut og er antageligvis en av de bedre i ligaen, men det som er rundt gresset holder ikke mål.

Kampen
Og på den fine gressmatta så viser vi at vi ikke er komfortable nok med å spille på gress. Det virket som at vi ikke skjønte at ballen stopper opp raskere på gress enn på kunstgress, og det holdt på å koste oss minst ett baklengsmål. Heldigvis var Sjøeng akkurat nok observant til at han rakk å avverge situasjonene og vi slipper baklengs. Hadde vi gitt bort ett mål der, så kunne det blitt veldig annerledes. Men gutta spiller med selvtillit, antageligvis fordi de vet vi scorer mål, mange mål. Og med lave skuldre kommer også ofte resultatene.

I store deler av kampen har vi god kontroll og Moss kommer ikke til mange store sjanser. De har noen skudd som Sjøeng redder enkelt. Jeg innser jeg er bortskjemt med gode keepere i Vålerenga, men det lever jeg godt med. I tillegg er det tydelig hvordan vi velger å tvinge de til å skyte i de rommene vi ønsker. Selv uten ball, så styrer vi hvordan Moss får spille. På den største sjansen til Moss, så går Borchgrevink akkurat nok i kroppen til spissen som ikke klarer å styre ballen i mål.

Men hvorfor bytter vi ikke spillere inn før?
Laget sliter, det er tyngre å spille på gress enn på kunstgress. Og Moss er på vei inn i kampen, om de hadde fått 1-2, så hadde de fått blod på tann. Burde vi ikke da bryte opp spillet, gi gutta en pause og få på friske bein?
Moss skulle ikke vært mange hakk opp før det kunne blitt redusering og skummelt. Heldigvis tar Sjøeng ansvar og legger seg ned på hver eneste ball han redder. Faktisk så mye at Thomas Myhre på mossebenken fikk gult kort etter å ha blitt frustrert av tidsbruken hans.

Etter denne kampen er det flere spillere som kunne fortjent stjerner, sånn er det når gutta spiller sammen og gjør hverandre gode. Men til slutt har vi havnet på at følgende får stjerner i dag:

3 stjerner – Jones El-Abdellaoui
Signerte nettopp ny kontrakt og feirer den med å dra frem ett kremmerhus. Forsvaret til Moss virket redd for farta hans og lot han heller så aleine å få prikke inn målet. Spiller ellers en grei kamp. Moss er veldig gode på å ikke la han komme en mot en, slik at det ikke var veldig mange ganger han kunne utfordre.

2 stjerner: – Carl Lange
Gjør veldig mye bra jobb defensivt og offensivt. Kommet inn og tatt systemet og spillet med en gang. Garantert blant de første på blokka når laget skal settes. Kunne også fått en tidlig scoring på ett bra innlegg fra Borchgrevink, men er noen centimeter for seint ute med hodet.

1 stjerne: – Magnus Sjøeng
Kampen starter litt skummelt da Borchgrevink spiller en for kort ball til han og Moss nesten kommer aleine. Men siden vi alltid mener at gode lag og spillere skaper sine egne marginer, så følger vi det opp med at Magnus her sørger for at marginene akkurat er på rett side. Han stopper noen litt skumle skudd og holder oss inne i kampen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *