Sandnes Ulf – Vålerenga 0-2: Åtte på rad

Vålerengatoget toget fortsetter å rulle og Tommy Høiland er fortsatt en grisespiller. Ett Vålerenga som hadde en middels dag på jobb, hadde få problemer med et Sandnes Ulf som er på vei ned.

Kampen er kun sekunder gammel. Sandnes Ulf sin ene midtstopper spiller ballen dypt inn i Vålerengas sone. Tommy Høiland ser på ballen i lufta, skjønner han ikke når den. Vender blikket mot Sebastian Jarl og sikter på kroppen hans, men innser at han bommer, så han slenger ut en arm som treffer Jarl i hodet. Assistentdommer og hoveddommer har begge åpen vinkel til situasjonen. Dette er kort, i hvert fall gult. Men norsk dommerstand er som vanlig krise.

Vi trenger ikke VAR, vi trenger utvikling av dommere, bedre tilrettelegging og konsekvenser ved håpløs dømming. Bruk millionene på det, ikke på first price VAR.

Etter å ha sett Sandnes Ulf i to kamper, så velger jeg å konkludere med at dette laget trenger vi ikke i norsk toppfotball. Nok om dem.

Av ukjent årsak får lagene lov til å gå ut i ganske like draktsett. Kongeblått og lyseblått er ikke så forskjellig, men enda merkeligere er det at begge lag går ut med hvite shortser. Dette trodde jeg ærlig talt at ikke var lov.

Vålerenga går ut og kverner på. Vi har ikke lagmessig den beste dagen på jobb kanskje, men det er kun tre poeng som teller i sånne matcher. Det virker som at gutta nå vet at vi skal score og vi vet vi skal score mer enn ett mål også. Før kampen var Sandnes Ulf det eneste laget som matematisk ikke kunne ta oss igjen, nå ligger også Start og Aalesund på den lista.

Det er deilig å flyte på medgangsbølgen. Da skaper man seg sine egne marginer og man får litt stand inn i angrep, samtidig som motstanderen har litt stang ut. Så må gutta og trenerteamet jobbe for å holde laget sultne og fremoverlente. Holde alle spillerne fornøyde og i matchform.

Vi har som alltid et stødig midtstopperpar. De ser ut som de har spilt sammen i flere år og ordner opp. Som alltid er det flere som kunne fått stjerner, men som ikke ender opp med det. I dag er vel kanskje mest urettferdig at ikke Magnus Riisnæs får stjerne. Han setter et skikkelig drittmål på en retur. Men han har lest spillet og tenkt at det kan komme en retur og jobber seg i posisjon til å kunne sette den returen mellom beina på keeper.

De som får stjerner er:

3 stjerner – Jones El-Abdellaoui
Føler at Lyn valgte å ta han ut veldig i forrige kamp. I denne kampen fikk han litt mer tid og litt mer rom, noe han utnyttet flere ganger. Han er flink til å velge riktig med når han skal utfordre og når han skal spille til andre. Fyrer av noen skudd som ikke er godt nok plassert, men etter målet mot Lyn, så har han nok lov til å fyre litt skudd.

2 stjerner – Petter Strand
Tilbake i rollen som indreløper og ryddegutt. Når det er fare for overganger i mot, så er Petter der og rydder opp eller i hvert fall forsinker angrepet nok til at vi er i balanse igjen. Spiller mange gode pasninger og får også et ganske så åpent skudd mot keeper, som han burde satt.

1 stjerne – Simen Juklerød
Kommer inn på laget og rydder opp bakover og er farlig med fremover. Krones med en scoring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *