Vålerenga – Fredrikstad 0-1 e.e.o: Surt tap med et gufs fra forrige sesong.

Et lite bittert gufs fra forrige sesong, på flere måter.

Ikke surt fordi vi ikke klarer å slå FFK, men fordi vi spilte forrige cupkamp 8. mai. Så har man gått og fantasert om denne cupkampen igjennom nesten en hel Obosliga-sesong, og våget å drømme om både finale og Europa. Så da blir det fryktelig surt når cupdrømmen tar slutt. Det er også en solid realitycheck. Det var ikke Sandnes Ulf vi møtte i dag (men de er sykt nok i semifinalen).

Det er også surt at avgjørelsen kommer på et frispark som er klink filming, men som man i fotballen liksom bare aksepterer fordi det er helt greit å falle pladask som en sekk når noen bak deg berører skulderen din. Ambina, som var høyt og lavt i kampen, kommer på etterskudd og blir straffet for det.

Også er Sjøeng noen cm unna å klare å bokse ballen ut. Han bør nok klare å ta den, men jeg er litt uenig i konseptet “Vi tapte på en keepertabbe”. For da er vi plutselig framme med syndebukkpekinga igjen, som nok et gufs fra forrige sesong. Hva med at vi kunne spilt en time til uten å score? At vi nå møter et lag som er mye tøffere fysisk og mer aggressive i presset. Så plutselig blir det vanskeligere å slå gode innlegg, vi rekker ikke ta kontringsmulighetene vi er vant til, vi blir for omstendige rett og slett. Ettersom kampen skred frem minte det mer og mer om forrige sesong, dessverre.

Fredrikstad får en pallplass på shithousetabellen. De er godt organisert, kommer med noen stygge etterslengere, er agressive i presset og er mer og mer kyniske ettersom kampen skrider frem. Vi var nok det beste laget i første omgang, men etterhvert begynner det å tære på kreftene. Vi har spilt to kamper i uka de siste ukene, det har ikke de. Fra særlig 70 minutter og utover så har vi nesten ingenting å komme med.

Vi burde nok ha byttet litt tidligere, men samtidig – hvem skal inn? Midtbanetrioen er nesten uerstattelig.Kanskje Thorvaldsen, Rijks litt tidligere?

Ellers må vi også tippe hatten til Hammer Kjelsen som kommer inn i en tøff kamp og spiller bortimot feilfritt som jeg kan se fra Østblokka.

Snipp snapp snute, cupeventyret er ute.

Men en ting til dere: Ta å gi faen i å kaste ting på banen. Det er pinlig for oss, og respektløst ovenfor spillerne på begge lag. Bare hold opp med det.

Stjerner:

3 stjerner – Sebastian Jarl
Stor i duellspillet, ser ut til å ha full kontroll i nesten hele kampen, også når han får ny makker. Hammer Kjelsen og Kiil Olsen deler egentlig disse stjernene med han.

2 stjerner – Henrik Bjørdal
Kreativ kraft på midtbanen, og jobber i likhet med de to andre på midten knallhardt hele kampen. Går vel tom for krefter etterhvert i likhet med resten, men Bjørdal hadde fortjent en assist.

1 stjerne – Brice Ambina
Østblokkas nye favorittspiller leverer nok en kanonkamp, spesielt i 1 omgang. Bryter FFKs angrep gang på gang, tvinger dem til å spille bakover/sidelengs, vinner ballen og starter angrep. Blir i likhet med resten sliten, og er vel ikke direkte økonomisk i spillestilen heller. Kommer på etterskudd og ender med å lage frisparket som blir skjebnesvangert. Får allikevel en stjerne for mange plussinvolveringer.

5 kommentars på “Vålerenga – Fredrikstad 0-1 e.e.o: Surt tap med et gufs fra forrige sesong.

  • 7. oktober 2024 i 00:47
    Permalink

    Enig at det ikke er en keepertabbe, men en god keeper tar den der. Han burde ha en enorm rekkevidde med sin høyde på nesten 2 meter men er tregt nede på et ganske løst skudd. Nei, har aldri vært noen Sjøeng- fan og blir vel ikke det etter i kveld heller.

    Svar
  • 7. oktober 2024 i 12:25
    Permalink

    Jeg satt og kokte inni meg av at han ikke bytta tidligere. Det var jo helt åpenbart at kampen var i ferd med å glippe mellom fingrene våre fra 70 minutter. Ihvertfall måtte vi fått inn Elias Hagen og Mees mye tidligere.

    Svar
  • 7. oktober 2024 i 13:50
    Permalink

    Virka som at benken var redde for å bytte. Men Rijks inn for en usynlig Brajanac (Ikke nødvendigvis han sin skyld) kunne skjedd veldig mye tidligere. Hagen burde også kommet inn for en av Strand eller Lange, selvom jeg synes begge to var solide. Ellers kan vi vel konkludere med at bredde ikke er god nok for eliteserien, og vi trenger en ny venstre back som skal spille fast i 2025.

    Svar
    • 8. oktober 2024 i 08:11
      Permalink

      Enig i at vi trenger å forsterke for å ha mer bredde og dekning på alle plasser, men syns ikke akkurat at Juklerød spilte noen dårlig kamp. Han var en av våre beste spillere frem til vi gikk tom for krutt.

      Svar
  • 7. oktober 2024 i 14:45
    Permalink

    Var en kamp hvor noen nesten måtte sette et vanskelig skudd, for FFK har spilt slik hele år. Også forundret over de svært sene byttene, iallefall når motstanderen gjør sine tidligere til god effekt.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *